STABU Specificaties ǀ Producten

De productendatabase van STABU is dé tool om fabrikanten en hun producten te bekijken en op kwalitatieve kenmerken te vergelijken. STABU wil die zoektocht zo eenvoudig en effectief mogelijk maken. Bestekschrijvers die aan de slag gaan met het opstellen van specificaties, maken gebruik van de online STABU-Catalogus en hebben direct de beschikking over de actuele fabrikantendata. Alle relevante producten van alle toeleveranciers hebben daarom een heldere plaats in de nieuwe online database gekregen:

Op dit moment zijn er ruim 150.000 bouwproducten van fabrikanten uit binnen- en buitenland in de database opgenomen waaronder ook Concrete International. In overleg met deze fabrikanten worden er koppelingen gelegd tussen hun productspecificaties, productinformatie, beschikbare CAD-informatie, instructiefilms, enzovoort. Alle data is beschikbaar in de online catalogus van STABU. Deze wordt dagelijks bijgewerkt met nieuwe of gewijzigde FPS-en (Fabrikant gebonden Product Specificaties).

Fabrikanten hebben bovendien de mogelijkheid om hun productspecificaties volledig afgestemd op de geldende Europese regelgeving in te vullen. Hieraan kunnen ze vervolgens eenvoudig een Declaration of Performance (DoP) koppelen waarin dezelfde waarden terugkomen.